Handig: dit betekenen de meest voorkomende dresscodes

Wie regelmatig een feestje heeft, weet het misschien wel, maar voor veel mensen is het abracadabra: dresscodes. Toch wordt het steeds populairder. Veel trouwerijen, maar ook het gemiddelde bedrijfsfeestje schrijft vaak al een dresscode voor. Zowel voor vrouwen als voor mannen een uitdaging. Bezoek de winkel van PM Mannenmode in Franeker voor een persoonlijk advies en kom stijlvol voor de dag.

White tie


De meest stijlvolle en klassieke dresscodes zijn white tie en black tie. Maar wat is nu het verschil tussen die twee? De meeste mannen die een uitnodiging ontvangen met één van deze dresscodes weten niet exact wat er van hen wordt verwacht. White tie is de meest formele dresscode, ook wel omschreven als cravate blanche of décorations. Als heer draag je een zwarte jas met twee scherpe punten en twee lange panden, een zwarte pantalon met een enkele of dubbele bies, een wit overhemd met opstaande boord, een wit vest en een zwarte vlinderdas. White tie is een dresscode die eigenlijk vooral geldt voor gelegenheden die in de avond plaats vinden. 

Black tie


Iets minder formeel is de dresscode black tie. Hier verschijnen heren in een smoking met zwarte strik en zwarte lakschoenen. Een smoking is een twee- of driedelig kostuum en dient niet voor 17.30u gedragen te worden. De smoking bestaat uit een zwarte broek en een zwart jasje. Bij een smoking, draag je altijd een wit overhemd. Zowel de dresscode white tie als black tie worden gezien als avondkleding. Ontvang je een uitnodiging met avondkleding als omschrijving voor de dresscode, dan heb je de keuze uit één van beide. 

Tenue de ville


De dresscode tenue de ville is een kledingvoorschrift dat voornamelijk wordt gegeven voor informele feesten, zoals ontvangsten en recepties. De letterlijke betekenis van tenue de ville is stadskleding. Bij deze dresscode draag je nette kleding voor overdag en geen avondkleding zoals bij de eerder omschreven dresscodes. In principe heb  je de keuze uit een donderblauw of grijs pak met een overhemd en das. Hierbij draag je zwarte schoenen en donkere sokken. Het oorspronkelijke tenue de ville vraagt om een jasje en pantalon in dezelfde kleur, maar tegenwoordig wordt de combinatie van een grijze broek met een blauwe blazer ook wel gedragen binnen deze stijl. Heren dragen bij deze dresscode in ieder geval altijd een pak of combinatie met stropdas.

Casual


Als de dresscode op een uitnodiging casual is, is het makkelijk. Alles mag in deze stijl. Wel wordt ervan uit gegaan dat je netjes voor de dag komt. Maar met casual wordt bedoeld vrijetijdskleding. De kleding die je normaal gesproken bij een avondje uit naar een concert of tijdens een etentje zou dragen, mag ook voor deze gelegenheid.

Adresgegevens

PM Mannenmode
Breedeplaats 12
8801 LZ Franeker

 
  0517 392132
  06 44375378
  info@pm-mannenmode.nl
   
  Volg ons via Facebook
  Volg ons via Instagram
  Volg ons via Twitter

Openingstijden

U bent van harte welkom
 
maandag : 13:00 - 18:00
di t/m do : 9:00 - 18:00
vrijdag : 9:00 - 21:00
zaterdag : 9:00 - 17:00

 
© 2020 PM mannenmode | Franeker       Privacyverklaring       WMMEDiA