Het kledingmerk Lacoste: niet meer weg te denken uit de kledingbranche

Het kledingmerk Lacoste is een begrip dat niet meer weggedacht kan worden uit de moderne wereld van de herenkleding. Met het ontwerp van het beroemde poloshirt met de groene krokodil op de linkerborst is de populariteit van het merk alleen maar verder gegroeid. Dit merk kan dan ook niet ontbreken uit het assortiment van PM Mannenmode.

De geschiedenis van Lacoste

De geschiedenis van Lacoste

 

Het label Lacoste, voorheen ook wel bekend als ‘La Chemise Lacoste’, is van oorsprong een Frans kledingbedrijf. Nadat René Lacoste, een beroemde tennisspeler, stopte met tennis, richtte hij samen met zijn vriend André Giller in 1933 een nieuw bedrijf op. Deze twee personen zijn tot op heden sleutelfiguren in het bekende kledingmerk. André Giller was destijds de eigenaar van het grootste textielbedrijf in Frankrijk en de krokodil op het bekende poloshirt van Lacoste verwijst naar de bijnaam ‘le crododil’ van René Lacoste. Deze krokodil is een onmisbaar icoon geworden binnen de kledingindustrie. Dit label is nog steeds in handen van dezelfde familie, al zijn er al wel een aantal generaties overheen gegaan.

Het imago van Lacoste

Het imago van Lacoste

Waar de kleding begon in Frankrijk, werd het vanaf 1952 naar de Verenigde Staten geexporteerd en kreeg het een wereldwijde invloed. Ondanks deze mondialisering bevindt het hoofdkantoor zich wel nog steeds in Parijs. Het merk kreeg een upper class-imago. De kleding van Lacoste creëert een unieke stijlvolle look en levert goede kwalitatieve kleding. De ontwerpen zijn elegant en tijdloos en worden gekenmerkt door een hoogwaardig draagcomfort. Het aanbod in polo’s is groot in onze winkel!
 
Lacoste vormt een onderdeel van het assortiment van PM Mannenmode. Voor het shoppen van kleding en accessoires van het merk Lacoste kan je terecht in onze winkel in Friesland of je kan dit merk online kopen in de online shop op www.pm-mannenmode.nl.

Onze merken

Je vindt veel exclusieve merken in ons assortiment. Benieuwd welke merken we allemaal hebben? Bekijk de pagina met alle merken of ontdek het in onze webshop.

Merken