Strijktips voor de moderne man

Mannen, even onder ons. Een overhemd strijken is al lang niet meer voorbehouden aan onze lieve vrouwen, partners en moeders. Toch? Dus, wat doet een moderne zelfstandige man? Hij brengt zijn overhemden naar de wasserij óf hij wast ze zelf. Maar waarvoor je ook kiest, een overhemd dient goed gestreken te worden. Altijd. Maar hoe krijg je nou een kreukloos goed gestreken overhemd?

‚Äč1. Het begint met een strijkijzer


Ook als man kun je niet zonder stoomstrijkijzer. De stoom zorgt ervoor dat het strijken een stuk makkelijk gaat. Bovendien slijt het overhemd een stuk minder snel. Ook handig? Zo'n vernuftige strijkplank met zachte toplaag, zodat de knoopjes er door een iets te fanatieke strijkbeweging niet meteen afgaan.

2. Niet te heet strijken


Kijk in het was- en strijkvoorschrift om er zeker van te zijn op welke temperatuur je gewassen overhemd gestreken mag worden. Het aantal stippen corresponderen met de stippen op de temperatuurschakelaar van de strijkbout. In het algemeen geldt dat linnen het heetst gestreken mag worden, katoen iets minder heet en wol, zijde en mengsels worden bij voorkeur lauwgestreken.

3. Keer je overhemd binnenste buiten


Het is een oude grootmoeders wijsheid, maar nog steeds actueel. Draai je overhemd binnenste buiten bij het strijken om beschadigen en verkleuring te voorkomen. Let wel goed op, want als je het overhemd verkeerd over de plank legt of er een ander deel van je hemd onderje strijkvlak ligt, maak je juist extra kreukels. Nog een tip, gebruik extra stoom, bij een lastige kreukel.

4. Let vooral op de boord


Een goed gestreken boord is het halve werk. Maak dus alle knoopjes los en leg de boord plat. Ook de schouderstukken vergen bijzondere aandacht. Leg daarom de beide schouderstukken over de ronde kant van de plank en strijk dan de rugpanden. Let er ook op dat je voorzichtig rond de knoopjes aan de voorzijde strijkt. Je wilt namelijk niet dat je na één strijkbeurt alle knoopjes opnieuw moet vastzetten. Bovendien zie je de voorkant van je overhemd het best.

Adresgegevens

PM Mannenmode
Breedeplaats 12
8801 LZ Franeker

 
  0517 392132
  06 44375378
  info@pm-mannenmode.nl
   
  Volg ons via Facebook
  Volg ons via Instagram
  Volg ons via Twitter

Openingstijden

U bent van harte welkom
 
maandag : 13:00 - 18:00
di t/m do : 9:00 - 18:00
vrijdag : 9:00 - 21:00
zaterdag : 9:00 - 17:00

 
© 2020 PM mannenmode | Franeker       Privacyverklaring       WMMEDiA