Intro

PM Mannenmode in Franeker bestaat op 11 oktober maar liefst 120 jaar. De herenmodezaak van Hilde Dijkstra kent daarmee een lange geschiedenis en voorziet al generaties lang mannen van een passende outfit. Met veel energie is dit 120 jaar jonge bedrijf volop bezig nieuwe impulsen aan de herenmode te geven

Oprichting van PM Mannenmode

Oprichting van PM Mannenmode

PM Mannenmode is opgericht op 11 oktober 1902 door Piet Molenaar, vandaar de letters PM. PM is begonnen op het Noord te Franeker en is in de jaren veertig verhuisd naar een groter pand aan de Breedeplaats, de huidige locatie met mode voor zowel heren als dames als kinderen. Vanaf de jaren zeventig is PM gespecialiseerd in herenmode. Er zijn verschillende eigenaren geweest, waarna in de jaren tachtig Sjoerd en Rinske Dijkstra het bedrijf overnamen. 

 

In 2010 heeft Hilde Dijkstra PM Mannenmode overgenomen van haar ouders. PM Mannenmode heeft het afgelopen jaar veel in online geïnvesteerd en ten tijde dat de winkel gedwongen gesloten was bezochten Hilde Dijkstra en Axel Knip de vaste klanten thuis. Dat heeft veel goodwill en steun opgeleverd. Uiteraard blijft het doel klanten naar de winkel te trekken en dat lukt heel goed. Hilde Dijkstra: “Onze collectie is altijd actueel en we geven persoonlijk advies. We komen ook bij mensen thuis en sturen kleding op. Daarmee spelen we in op de wensen van onze klanten”.

Persoonlijk advies in de winkel

Persoonlijk advies in de winkel

Naast de online winkel zal PM Mannenmode gewoon als winkel kleding blijven verkopen met een persoonlijk advies. Hilde: “Ik vind het verrassen van mijn klanten heel belangrijk. Op basis van persoonlijk advies met nieuwe kledingstijlen en smaken inspireren. Mensen komen naar onze winkel en willen graag door ons aangekleed worden. En wat is er nou leuker dan dit te combineren?”. De winkel blijft het belangrijkste, maar online ziet Hilde ook voor PM mogelijkheden: “Wij hebben gekozen voor een low profile webshop, met een koppeling aan onze voorraad. Zo kan de klant toch online shoppen. Voor mensen van verder weg een prima oplossing, terwijl we zien dat onze vaste klanten de online shop gebruiken als inspiratiebron en daarmee naar de winkel komen”.

Het jubileum

Het jubileum

Inmiddels runt Hilde Dijkstra PM Mannenmode al meer dan 10 jaar. Stijlvolle kleding, zowel klassiek als hip.