Het label Gant als prominente speler in de kledingindustrie

Het kledingmerk Gant is in 1949 opgericht door Bernard Gantmacher en zijn twee zonen Marty en Elliot. Bernard heette eigenlijk Berl en was een Joodse immigrant die van Oekraïne in 1907 in New York aankwam. Hij veranderde zijn naam en woonde met zijn gezin in New Haven, één van de grootste hotspots van de kledingindustrie van Amerika. De zoons hebben vader overtuigd om een eigen kledingmerk op te starten. Dit merk is vervolgens in 1949 begonnen met de productie van shirts en zou de kledingstijl van Amerika eens goed wakker schudden. Zij opereerden onder het motto ‘never stop learning’ en bleven de kleding continu vernieuwen, gedreven door nieuwsgierigheid.

Gant nam een revolutionaire plaats in op het wereldtoneel

Gant nam een revolutionaire plaats in op het wereldtoneel

 

In de jaren ’50 waren het de shirts van Gant die het witte overhemd van zijn troon verdrong. Ineens werden er allerlei andere felle kleuren shirts gemaakt en werden er geheel nieuwe printjes geïntroduceerd. Vooral de mannen die in de jaren daarvoor eigenlijk alleen militaire kleding gedragen hadden, zagen wel iets in deze kledingstijl. De Gant shirts vormden een casual maar toch nette uitstraling. Uiteindelijk kwam deze stijl bekend te staan als de Ivy League-look. Het kledingmerk speelde perfect in op de huidige ontwikkelingen, waardoor deze wisselwerking elkaar alleen maar versterkte.

Gant als gerenommeerd kledingmerk in de hedendaagse herenmode

Gant als gerenommeerd kledingmerk in de hedendaagse herenmode

Naast de bepalende invloed die Gant in de beginnende jaren heeft gespeeld, wordt dit kledingmerk tot op de dag van vandaag gekenmerkt door kwaliteit en vakmanschap. De kleding van Gant wordt alleen gemaakt van kwalitatieve en duurzame materialen en in elkaar gezet dan mensen die volledig hun vak spreken. Voor het perfecte Gant shirt voor jou kan je terecht bij PM Mannenmode. Wij staan garant voor persoonlijk advies, zowel in onze winkel in Friesland als in onze online shop op www.pm-mannenmode.nl. Voor inspiratie kan je ook terecht op www.pm-mannenmode.nl/inspiratie voor inspiratietips zodat je eventueel het perfecte shirt online kunt kopen.

Onze merken

Je vindt veel exclusieve merken in ons assortiment. Benieuwd welke merken we allemaal hebben? Bekijk de pagina met alle merken of ontdek het in onze webshop.

Merken